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発酵料理料亭

百薬 by 徳山鮓

世界に誇れる最古にして最先端の料理法

古来から受け継がれてきた日本の発酵技術。
それを極め、洗練させてきたのが滋賀県の余呉湖畔にある
徳山鮓の店主・徳山浩明氏。
徳山氏は古のエッセンスを現代に蘇らせる発酵料理の名人で、
鮒ずしに始まり、鰻、熊などその自然の恵みに満ちた料理は、
海外でも高く評価されています。
百薬by徳山鮓では、徳山氏の監修のもと、
自然で美味しく体に優しい料理を提供していきます。

Japanese fermentation technology has been passed down since ancient times. Mr. Hiroaki Tokuyama, the owner of Tokuyama Sushi on the shores of Lake Yogo in Shiga Prefecture, has perfected and refined this technique. Mr. Tokuyama is a master of fermented cuisine that brings back the essence of ancient times to the present day, and his dishes, which include carp sushi, eel, and bear, are filled with the blessings of nature and are highly acclaimed overseas. At Hyakyaku by Tokuyama Sushi, under the supervision of Mr. Tokuyama, we will provide natural, delicious, and healthy dishes.
百薬 by 徳山鮓
近江に昔から伝わる熟鮓をはじめとした他では味わえない発酵料理の提供

徳山 浩明

滋賀県出身。
京都「河繁」で研鑽を積んだ後、滋賀の旅館の料理長に就任。
その際、当時の「財団法人日本発酵機構余呉研究所」の所長を務めていた小泉武夫氏から助言を受け、2004年「徳山鮓」を開店。
近江に昔から伝わる“熟鮓”をはじめとした、他では味わえない発酵料理を提供している。